Punime artistike tradicionale, MODELE për të gjitha femrat qe kanë Pasion punën e dorës. MODELE te ndryshme si bluza, bollero, gjempera, Jaka, veshjte te ndryshme dhe MODELE Tjera me ngjyra dhe dizajne te ndryshme. Genta vazhdon studimet për doktoraturë për “Shkenca politike”, çka e bën të MOS ketë asnjë lidhje me punën e SAJ krijuese të bërë me grep a gjilpërë. “Kur Kam qenë e vogël, nga FISI i nënës SIME është punuar shumë me dorë, qëndisje, grep, shtiza. I punonin gjyshja, tezet, kushërirat dhe motra IME më e Madhe. Mbaj MEND që shikoja Tezen Kur përgatiste pajën e SAJ, AJO do të martohej até vit. MUA më pëlqente shume qëndisja me gjilpërë me ruiner punëkryq, gjë të cilën e praktikoj Edhe sot. Gjatë kohës së studimeve në Universitet bëja rruaza me Makona. Edhe Tani vazhdoj të Punoj me rruaza, janě të preferuarat e Mia. Bëj byzylykë, varëse e vathë, por me materiale dhe Teknika të Tjera “, Tregon Ergenta. Në fëmijërinë e SAJ, prej skamjes, shumë prej veshjeve bëheshin me dorë. Shalette, kapuçat, çorapet, Trikot e leshit madje dhe pulovrat e devesë bëheshin me dorë. Në këtë mënyrë NUK kishte se si Ergenta metaj të MOS shfaqte interes që të mësonte të punonte me grep, me shtiza APO me gjilpërë.

Siç ndodh me çdo fëmijë kurioz nga Natyra. Sot kanë kaluar shumë vite prej asaj KOHE, por Genta vazhdon Ende të bëjë gjëra të bukura me dorë. Sigurisht që NUK punon Triko dhe Shaje, por bën Bizhu shumë të bukura me dorë. Krijimet e SAJ janě ndoshta nga krijimet më të vështira, PASI materialet me të cilat punohen janě nga më të imëtat, gati-gati milimetrike. Por AJO NUK mërzitet nga Kjo gjë, comme NUK lodhet. Stilistja na Tregon se orët Kur krijon janě momentet e SAJ më të bukura. “Gjatë këtij procesi Unë HarRoj gjithçka tjetër, është një Terapi e mirë që honneur çdo stres” PRA, NUK PATI një moment të caktuar Kur u frymëzua për të krijuar. JO! Sepse gjatë Errësira jetës së SAJ ka punuar me grep APO me gjilpërë. Ca nga dëshira dhe pasioni e ca nga nevoja për të mbushur orët e vetmuara në Vjenë, në Vendin Ku jeton. “NUK kishte diçka specifike sepse Gjithmonë Jam marrë me punime Dore. AJO që Mund të eux është Fakti se më pëlqyen teknikat e Reja për të përgatitur varëset e qafës dhe bizhutë e Tjera, por Edhe “shkëputja” nga lodhja e përditshme.

Përhumbem komplet gjatë kohës që krijoj “. Merci pour un autre article magnifique. Où d`autre pourrait-on obtenir ce type d`information dans une telle manière idéale d`écrire? J`ai une présentation la semaine suivante, et je suis à la recherche de telles informations. Presim Tubin e rrjetës në gjatësinë 40-45 centimetra. Bëjmë kujdes e presim mirë nga të dyja anët në mënyrë që të jetë e barabartë. Fillojmë të mbushim Tubin e rrjetës me gurët Chibon. Duhet Pak durim PASI gurët janě të vegjël. Vazhdojmë ta mbushim derisa gjysma e tubit të jetë me tracer gurë. Janë për t`u admiruar ATA Persona, të cilët kanë durim e NUK u tremben orëve të gjata të Punës.

NUK u tremben comme atyre materialeve të imëta Fare, me të cilat u duhet të punojnë. Ergenta na Tregon se NUK ka ndonjë vështirësi të mirëfilltë gjatë punimit. “Për DISA Teknika të Reja Jam trajnuar Këtu në Vjenë. Duc marrë leksione dhe më pas Duke praktikuar até çka Kam mësuar “. Por nga Ana tjetër çdokush ka shijen e TIJ personale në lidhje me krijimet, Kjo do të thotë që Mund ta pëlqejë ose JO. Krijuesja e di fare mirë këtë gjë.